Adverteren in Google Maps wordt steeds belangrijker

Adverteren in Google Maps wordt steeds belangrijker

Zoekgigant Google is druk bezig alle mobiele producten en diensten te verbeteren. Volgens Google gaan de vernieuwde advertenties in Google Maps de click-through rates (CTR) verhogen met 100%, wat adverteren in Google Maps voor veel lokale adverteerders nog interessanter zal maken.

Mashable, een grote onafhankelijke nieuwsbron voor digitale cultuur, sociale media en technologie, meldt dat de veranderingen eind deze week voor alle gebruikers uitgerold gaan worden.

De nieuwe zoekresultaten zijn voorzien van grotere en ‘klikbaardere’  knoppen. En in plaats van het openen van een nieuwe browserpagina, worden de websites nu binnen Google Maps geladen. Met deze veranderingen wordt Google Maps een steeds belangrijkere mogelijkheid voor adverteerders, 94% van alle smartphone gebruikers zoekt namelijk al naar lokale bedrijfsinformatie, daarvan maakt 90% beslissingen gebaseerd op de zoekresultaten.

 

Meer weten over adverteren in Google Maps?

Wilt u meer weten over adverteren in Google (Maps) of over zoekmachine adverteren in het algemeen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: info@furore-internetmarketing.nl of bel ons op 06 101 654 12.

arne gartz freelance seo specialist leeuwarden

OVER DE AUTEUR

Op Furore Internet Marketing schrijf ik over alles wat te maken heeft met online marketing, Wordpress en in het specifiek SEO. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me dan een berichtje.

Plaats een reactie