Google zoekresultaten krijgt nieuw uiterlijk

Zoekopties komen boven de zoekresultaten

De zoekresultaten pagina van Google, in internet marketing jargon ook wel SERP (search engine results page) genoemd, heeft een nieuw design gekregen: de werkbalk in Google zit niet meer aan de zijkant, maar is bovenaan het scherm te vinden. De balk laat gebruikers nu zoeken in verschillende categorieën, waaronder Web, Afbeeldingen, Plattegronden, Nieuws en meer.

google zoekresultaten redesign

Waarom een nieuw design voor Google?

“Met het nieuwe ontwerp is er meer ruimte en meer nadruk op de antwoorden die u of van web-resultaten of van een functie zoals de Kennis Grafiek, zoekt” aldus de zoekmachine in een blogbericht afgelopen dinsdag.

Simple and Clean

Het doel was om een ´eenvoudigere en strakkere´ interface te creëren, en te zorgen voor een ´consistente zoekervaring´ bij verschillende apparaten en schermafmetingen. Google had al een gelijkblijvende layout voor tablets en mobiele telefoons uitgerold en verzorgd dit nu voor de desktop.

Geavanceerde hulpmiddelen kunnen ook gebruikt blijven worden en kunnen worden geraadpleegd via de ´Search tools´ knop.

 

google zoekresultaten advanced

Wordt het ook in Nederland uitgerold?

De vernieuwde zoekpagina’s, welke bij een kleine groep gebruikers werden getoond in de laatste paar maanden, worden nu bij alle gebruikers van Google.com in de VS getoond. Google zegt dat zij dit zo snel mogelijk beschikbaar wil maken voor gebruikers in andere talen en regio´s.

UPDATE 21 november 2012:  Het nieuwe uiterlijk is nu ook in Nederland zichtbaar.

Wat vind jij van de nieuwe Searchbar bovenaan in Google ? Vertel het ons hieronder in de reacties!

Plaats een reactie