Vermijd dubbele content

Niet iedereen (behalve mensen met een internet marketing achtergrond) weet dat de versie van een website zonder www en degene mét www tellen als twee websites, met dezelfde content. Daar Google van unieke content houdt kan dit nadelige gevolgen hebben voor de ranking in zoekmachines. Dus u moet kiezen of u uw website met of zonder www laat indexeren. Welke van de twee maakt niet uit, als u dit maar consequent doet en zorgt dat alle links van de ene versie doorgestuurd worden naar de ander. Hoe dit gebeurt is erg belangrijk. 1 goede en 1 andere manier waarbij u afhankelijk bent van Google zelf:

Instellen op uw server

U kunt met een 301 redirect (de code die de zoekmachine vertelt dat een pagina blijvend is verplaatst) werken. Dit is de beste manier. Een CMS als WordPress doet dit automatisch al in zijn htaccess, maar het kan zijn dat u het zelf nog instellen moet.

Instellen in Google Webmaster Tools

In Google Webmaster Tools kunt u aangeven naar welke variant u voorkeur uitgaat.

Wanneer u dit goed voor elkaar heeft zullen naar verloop van tijd alle adressen in Google worden omgezet. Ook de belangrijkheid van uw pagina’s (pagerank) zal niet meer worden verdeeld over de twee varianten.

The following two tabs change content below.
Furore Internet Marketing zorgt altijd voor goede resultaten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laatste berichten van Furore Internet Marketing (toon alles)

Geef een reactie