Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook

Facebook heeft meer dan 5 miljoen Nederlandse gebruikers

Facebook is immens populair en heeft sinds kort meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en hiermee haalt Facebook meer dan een miljard aan advertentie-inkomsten binnen. Facebook heeft in juni 2011 de mijlpaal van 5 miljoen Nederlandse gebruikers bereikt en is gegroeid met 1.166.340 leden in de laatste 6 maanden.

Hyves lijkt in Nederland nog wellicht groter met circa 9,7 miljoen Nederlandse gebruikers, op een totaal van 11.516.068 leden, maar de activiteit in dit sociale netwerk loopt terug (5,3 miljoen Hyvers waren actief in mei 2011). Ooit had dit sociale netwerk het grootste bereik in Nederland maar op dit moment logt de gemiddelde internetter vaker in Faceboook.

Facebook is zelfs de op een na vaakst bezochte website in Nederland op dit moment. Op een gedeeld eerste plaats staat Google.com en Google.nl. Hiermee verslaat Facebook sociale platformen als Youtube (#3), LinkedIn (#6), Twitter (#8) en Hyves (#10) (Bron Alexa).

Zo’n grote gebruikersschare biedt enorme mogelijkheden voor (internet) marketeers om te adverteren op Facebook. Mogelijkheden die het grote publiek nog niet bereikt hebben.

Waarom Adverteren op Facebook?

Bereik de juiste klantengroep

Anders dan bij Google AdWords is het mogelijk om binnen Facebook zeer specifiek te targeten. Zo is het onder andere mogelijk om te targeten op locatie, leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, opleidingsniveau en interesses. Zo is het simpel om je boodschap af te stemmen op je doelgroep en aan bijvoorbeeld mannen een andere advertentie te vertonen dan aan vrouwen.

Wil je perse alleen mannen van 25 jaar uit Friesland die van gamen houden bereiken? Facebook biedt deze mogelijkheid. Deze prachtige targeting mogelijkheden bieden ook veel kansen voor marketeers van niche producten of voor lokale / regionale aanbieders. Een nadeel kan zijn dat hoe specifieker je target, hoe hoger de kosten per klik (CPC) is die je moet betalen.

Wilt u ook adverteren op Facebook?

Wilt u meer informatie over adverteren op facebook? Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op en we leggen graag alle mogelijke manieren van adverteren op Facebook uit.