Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie is SEO

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie. Het doel van hiervan is het behalen van topposities in de natuurlijke resultaten van zoekmachines als Google en Bing. Op een ‘natuurlijke’ manier wordt bepaald welke positie uw website in de zoekresultaten krijgt.

SEO is een belangrijk onderdeel van internet marketing en omvat alle activiteiten om een website goed vindbaar te maken in de organische zoekresultaten van de zoekmachines.

Waarom Zoekmachine Optimalisatie?

Ten eerste: Doe je geen SEO, dan raak je al achter op de concurrenten. Meer dan 90% van het website verkeer, komt normaal gesproken via een zoekmachine (lees Google) op uw site terecht. Wanneer uw pagina niet goed scoort in de zoekmachine, mist u een hoop relevant verkeer op uw website en zo mist u dus een hoop omzet, leads of gewoon relevante bezoekers.

Hieronder een filmpje van Matt Cutts, hoofd van Google’s webspam team, waarin hij uitlegt hoe een zoekmachine (lees Google) werkt. Na het kijken van deze interessante lezing, zult u direct begrijpen waarom website optimalisatie zo belangrijk is en dat alle drempels voor een goede indexering in Google zo laag mogelijk moeten zijn. En hier komt zoekmachine optimalisatie om de hoek kijken.

SEO uitbesteden

Door middel van zoekmachine optimalisatie verhoogt Furore Internet Marketing uw online zichtbaarheid in de natuurlijke zoekresultaten (linkerkant). SEO bestaat uit een zoektermen onderzoek, pagina optimalisatie en conversieverhogende teksten, link management, monitoring en rapportages. Dankzij topposities in de zoekresultaten voor zoektermen waarop u gevonden wilt worden, wordt uw website vaker bezocht door een relevantere groep potentiële klanten.

Meer informatie over SEO?

Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie of een van onze andere internet marketing diensten, neem dan via het contactformulier vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.