Webteksten Schrijven

Webteksten Schrijven

Webteksten schrijven is belangrijk voor de vindbaarheid van uw website en een essentieel onderdeel van internet marketing.

Goedgeschreven webteksten

Goed gevonden worden op internet en dus hoog in Google staan, staat of valt bij goed geschreven webteksten die aansluiten bij het zoekgedrag van uw potentiële klanten. De webtekst op uw website over de producten en diensten zal continu verder doorontwikkeld moeten blijven worden om aantrekkelijk te blijven voor de bestaande klanten, uw nieuwe klanten én om de concurrentie voor te blijven. Binnen de internet marketing geldt al jaren: “content is king”, ofwel de content op uw website is het allerbelangrijkste!

Webteksten schrijven voor bezoeker

Een bezoeker van uw website of webshop wil een duidelijk antwoord krijgen op de problemen die hij ondervindt of snel hetgene vinden wat hij zoekt. Tegelijkertijd wil de geïnteresseerde bezoeker in 2 seconden, via het scannen van de webteksten, lezen wat u als bedrijf voor hem kan betekenen.

Wat nogal eens voorkomt is dat een aangeboden dienst of product verkeerd wordt gepositioneerd en niet duidelijk beschrijft wat een bezoeker eraan heeft en zo geen respons oplevert.

Webteksten schrijven voor zoekmachines

Omdat zoekmachines uw webteksten op een andere manier interpreteren dan uw bezoekers lijkt dit het schrijven van webteksten twee keer zo moeilijk te maken. Zoekmachines als Google scannen uw website op dezelfde manier als waarop u een krant “scant”. De zoekmachine gaat van boven naar beneden op zoek naar tussenkopjes en onder andere woordfrequentie om zo het onderwerp van de pagina vast te stellen. Laat bij het webteksten schrijven de zoekwoorden uit uw tussenkopjes dus terugkeren in de alinea´s. Zoekmachines kunnen zo makkelijker het thema van uw pagina vaststellen.

Webteksten moeten overzichtelijk worden gepresenteerd

Uw vindbaarheid op internet begint met goed geschreven webteksten, maar als bezoekers na een vluchtige blik op je goed geschreven webteksten snel afhaken heb je er niets aan. Dus ook de vorm en inrichting van de webteksten en lay-out zijn ook van belang voor het uiteindelijke resultaat. De gemiddelde website bezoeker geeft de voorkeur aan korte heldere zinnen en leest het liefst snel van boven naar beneden.

Tien tips voor het schrijven van goede webteksten

Webteksten moeten geschreven zijn voor de bezoeker, maar dan moet je van te voren wel weten waar de bezoeker naar op zoek is. In de meeste gevallen willen bezoekers van uw website in een zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk relevante en goede informatie krijgen. Geef de bezoeker dus wat hij wil door direct duidelijk te maken wat u voor de bezoeker kunt betekenen. Om dit goed voor elkaar te krijgen, hebben we hier 10 tips voor het schrijven van goede webteksten opgesomd.webteksten schrijven tips

  • Geef de tekst een korte en bondige titel. Deze titel moet wel over de tekst gaan en zorg dat het de belangrijkste zoekterm van de pagina bevat
  • Begin uw webtekst met een korte alinea waarin je kort samenvattend stap voor stap aangeeft wat de onderstaande tekst omschrijft
  • Gebruik alinea’s en voorkom lappen onoverzichtelijke tekst
  • Gebruik voor webteksten korte zinnen.
  • Weet wie je doelgroep is en pas daar de webteksten op aan. Denk daarbij op je/jij of u, wel of niet gebruiken van vakjargon
  • Maak vooral gebruik van interne links. Hierdoor vergroot je de kans dat de bezoeker zich verder inleest in het onderwerp en kan je de bezoeker, al dan niet bewust, richting je conversie doel sturen
  • Gebruik vetgedrukte woorden voor extra aandacht op bepaalde termen of acties
  • Gebruik opsommingtekens of nummers om uw tekst overzichtelijk en makkelijk scanbaar te maken.
  • Zorg dat op het einde van je tekst een duidelijke ‘call to action’ zit om je bezoeker jouw gewenste actie te laten doen. Denk bijvoorbeeld aan ‘koop hier uw tennisracket’ of ‘schrijf je nu in voor de nieuwsbrief’.

Wilt u meer weten?

Furore Internet Marketing geeft u graag vrijblijvend advies op het gebied van webteksten schrijven, uw vragen kunt u hier via ons contactformulier stellen.